Pyhän Laurin kappeli


Ylläskappelia suunniteltiin parinkymmenen vuoden ajan. Monien vaiheiden jälkeen se valmistui joulukuussa 1999, lähelle niitä paikkoja, joille 1700-luvulla rakennettiin Äkäslompolon ensimmäiset asuinrakennukset.
Pyhän Laurin kappelin nimi voidaan johtaa kahdesta juuresta. Pyhä Laurentius, joka oli piispa Sixtus II:n diakonina 200-luvun Roomassa, on ollut vuosisatojen saatossa monenlaisten työläisten ja ammatinharjoittajien, mm majatalonpitäjien suojelupyhimys. Myös Lars Levi Laestadiuksen kotiseutu on ollut vaikuttamassa nimen valintaan. Pyhän Laurin kappelin on suunnitellut arkkitehti Kari Poskiparta ja sen on rakentanut rakennusliike Paavo Mäkikyrö.
Kappelilla ei ole varsinaista alttaritaulua, mutta alttarin takaa avautuu ihailtavaksi luonnonkaunis tunturinäkymä. Akustisesti onnistunut kirkkosaliratkaisu suo loistavat puitteet jumalanpalvelusten lisäksi konserttitilaisuuksille. Matkailija voi hiljentyä kappelissa Jumalan sanan äärelle ja myös rakentua hengellistä tai klassista musiikkia kuuntelemalla. Vilkkaimpaan turistiaikaan järjestetään kappelissa viikoittain jumalanpalveluksia ja konsertteja. Kappeliin mahtuu 200 kuulijaa. Kuvia ja tietoa kappelista myös sivulla http://www.akaslompolo.net/kappeli.

Matkailijoiden parissa tehtävää kirkollista työtä varten kappelissa on matkailun sesonkiaikoina viikoittain vaihtuva tunturipappi. Tunturipapin tavoittaa puhelimitse numerosta 040-5114183. Kappeli on sesonkiaikoina avoinna hiljentymistä ja tutustumista varten maanantai ja tiistai klo 15-18 ja keskiviikko, torstai, perjantai ja sunnuntai klo 14-18. Sesongin ulkopuolella kappeli on tapahtumia lukuunottamatta pääsääntöisesti suljettuna ( 1.5.-17.7. ja 1.10.-17.2.). Kappeliin tutustuminen on mahdollista ryhmille tällöinkin, mutta siitä on sovittava erikseen suntio Leila Kangosjärven kanssa p. 040-762 4191.


Tulevia tapahtumia Pyhän Laurin kappelissa:

Su 24.6. klo 18 Sanajumalanpalvelus Pyhän Laurin kappelissa, Äkäslompolossa. Toimittaa Soili Pitkänen.

Su 1.7. klo 18 Sanajumalanpalvelus Pyhän Laurin kappelissa, Äkäslompolossa. Toimittaa Asko Nuorkivi.

Su 8.7. klo 18 Sanajumalanpalvelus Pyhän Laurin kappelissa, Äkäslompolossa. Toimittaa Teemu Reinikainen.

Su 15.7. klo 20 Hartaus Pyhän Laurin kappelissa, Äkäslompolossa. Toimittaa Asko Nuorkivi.

To 19.7. klo 20 Viikkomessu Pyhän Laurin kappelissa, Äkäslompolossa. Toimittaa Asko Nuorkivi.

La 21.7. klo 18 Ylläs Soikoon - Kyösti Mäkimattila ja Varjokuva -yhtyeen konsertti Pyhän Laurin kappelissa, Äkäslompolossa. Ohjelma käteisellä 16 € ovelta tunti ennen konsertin alkua.

Su 22.7. klo 11 Sanajumalanpalvelus Pyhän Laurin kappelissa, Äkäslompolossa. Toimittaa Asko Nuorkivi.
klo 20 Hartaus Pyhän Laurin kappelissa, Äkäslompolossa. Toimittaa Marja Juntunen

Ti 24.7. klo 20 Säveliä kesäillassa, konsertti Pyhän Laurin kappelissa, Äkäslompolossa, esiintyjinä Trio Lyhty.
Trio Lyhty on kolmen sisaruksen muodostama yhtye, jonka haaveena on tarjota kuulijoilleen unohtumattomia hetkiä musiikin parissa. Yhtye esittää musiikkia laidasta laitaan erilaisin kokoonpanoin – klassisen ohjelmiston lisäksi kappalevalikoimaan kuuluu kevyempää musiikkia soitinsäestyksellä ja lauluyhtyeenä. Yhtyeen instrumentteja ovat huilu, viulu, sello, kitara sekä laulu. Tämä Mäntsälästä ponnistanut nuorta energiaa ja iloa säteilevä sisarustrio haluaa tuoda yleisölleen kesän riemua, lämmintä tunnelmaa sekä kuulasta sointia.
Konsertteihin on vapaa pääsy, käsiohjelma 10€.
Lämpimästi tervetuloa!

To 26.7. klo 20 Viikkomessu Pyhän Laurin kappelissa, Äkäslompolossa. Toimittaa Marja Juntunen.

Su 29.7. klo 20 Hartaus Pyhän Laurin kappelissa, Äkäslompolossa. Toimittaa Ilkka Raittila.

To 2.8. klo 20 Viikkomessu Pyhän Laurin kappelissa, Äkäslompolossa. Toimittaa Ilkka Raittila.